Drone Agricole

DJI Mavic 3 Multispectral vs DJI Phantom 4 Multispectral

Postat în:
7/16/2024
Investește în cea mai nouă tehnologie agricolă!

Optimizează costurile cu tratamentele agricole din ferma ta! Cu drona DJI Agras T30!

Modulul orchid al dronei agricole DJI Agras T30
Vezi Drona DJI Agras T30

Mavic 3M este noua dronă multispectrală a DJI pentru agricultură. Află cum se compară cu DJI Phantom 4 Multispectral și cum actualizările cheie ale lui Mavic 3M au ca rezultat o colectare de date mai eficientă și mai detaliată pentru a maximiza recoltele, a analiza culturile și a monitoriza lumea naturală.

• DJI Mavic 3 Multispectral este o dronă îmbunătățită pentru agricultură, în comparație cu DJI Phantom 4 Multispectral;

• Mavic 3M are patru camere multispectrale de 5 MP, în comparație cu matricea de camere multispectrale de cinci MP de la Phantom 4M;

• Camera vizuală de pe Mavic 3M este un CMOS de 20MP 4/3: superioară senzorului vizual de 2MP, 1/2.9" de pe P4M;

• Camera vizuală a lui Mavic 3M are și un obturator mecanic adăugat, iar drona are capacități de captură video;

• Cu timpul de zbor mai lung și capacitățile îmbunătățite ale camerei, Mavic 3M este o dronă mai eficientă, capabilă să acopere până la 2 kilometri pătrați într-un singur zbor;

Mavic 3M este noua dronă multispectrală a DJI, proiectată pentru colectarea precisă a datelor în beneficiul agriculturii de precizie, managementului terenurilor și monitorizării mediului.

Se bazează pe principiile solide stabilite de vechiul DJI Phantom 4 Multispectral - dezvăluit în 2019 - și vine, în mod esențial, cu unele actualizări excelente, inclusiv un sistem de imagine îmbunătățit și o rezistență mai bună: toate acestea ajută Mavic 3M să colecteze informații de calitate mai bună, mai eficient. .

Actualizările cheie ale Mavic 3M în comparație cu Phantom 4 Multispectral includ:

➢ Dronă:

Mavic 3M este mai ușor și pliabil, făcându-l mai ușor de transportat

Mavic 3M are un timp de zbor mai lung: 43 de minute față de 27 de minute

➢ Cameră multispectrală

Dimensiunea megapixelilor a crescut de la 2MP la 5MP

Interval de captare crescut de la 1x-8x la 1x-32x

➢ Camera RGB

Dimensiunea senzorului crescută de la 1/2,9" la 4/3

Adăugarea obturatorului mecanic

S-a adăugat suport video 4k, 1080p

În acest blog, vom arunca o privire în profunzime asupra acestor două drone multispectrale și vom demonstra cum Mavic 3M - care face parte din seria Mavic 3 Enterprise - îl depășește pe Phantom 4 Multispectral și este o completare stelară la linia de drone agricole DJI.

Tabelul de mai jos oferă o prezentare generală a specificațiilor cheie ale ambelor drone

Mavic 3M Vs Phantom 4 Multispectral: Cameră

Cameră Multispectrală

Ambele drone combină o cameră RGB cu camere multispectrale pentru a scana și analiza starea culturilor. Într-adevăr, Mavic 3M și P4M sunt soluții ieșite din cutie care permit colectarea de imagini agricole raționalizate și eficiente. Cu toate acestea, Mavic 3M are un sistem de imagistică îmbunătățit care simplifică și mai mult captarea datelor și permite o topografie aeriană de precizie și o claritate și mai mare a imaginii

Având acces la date din anumite părți ale spectrului electromagnetic, fermierii pot construi fluxuri de lucru mai inteligente care să reducă costurile, să utilizeze resursele mai eficient și, în cele din urmă, să maximizeze randamentele

Interesant este că P4M are cinci camere multispectrale - Verde, Roșu, Red Edge, Blue și Near Infrared, în timp ce Mavic 3M are patru camere, omițând senzorul Albastru. De ce a făcut DJI acest lucru nu este încă clar, dar Mavic 3M este cea mai mică cameră multispectrală cu 4 benzi din lume și, așa cum vom vedea în acest blog, oferă capabilități mai puternice de captare a datelor multispectrale

Acești senzori acceptă indicii de vegetație NDVI, GNDVI și NDRE pentru a oferi fermierilor informații vitale, așa cum este prezentat în tabelul de mai jos.

În timp ce P4M poate obține date în cinci lungimi de undă multispectrale, în comparație cu cele patru de pe Mavic 3M, acesta din urmă are unele îmbunătățiri semnificative, cum ar fi senzori puțin mai mari cu mai mulți megapixeli, un câmp vizual mai larg, o gamă de câștig mai mare și capacități video. Mavic 3M are, de asemenea, o valoare NIR extinsă, de la 840nm ± 26 nm a lui P4M la 860nm ± 26 nm pentru vegetație și imagini de sol ușor îmbunătățite.

Ca un avantaj suplimentar, piloții Mavic 3M pot valorifica informații multispectrale în timp real, datorită unei noi funcții care arată indici live de vegetație pe ecran divizat alături de fluxul vizual.

În schimb, Phantom 4 Multispectral oferă vizualizări în timp real ale datelor RGB și multispectrale, dar operatorii trebuie să comute între aceste vizualizări, în loc de o vizualizare una lângă alta.

Cameră RGB

Fără dar și poate, camera RGB de pe Mavic 3M este superioară celei de pe Phantom 4 Multispectral. Este mai mare, cu mai mulți megapixeli, are o diafragmă reglabilă și un interval ISO mai larg și dispune de un obturator mecanic pentru a elimina neclaritatea imaginii. De asemenea, vine cu funcționalitate video adăugată.

De fapt, Mavic 3M dispune de aceeași cameră ca și impresionantul Mavic 3 Enterprise, optimizat pentru topografie, cu un interval de fotografiere de 0,7 s, o dimensiune mai mare a pixelilor de 3,3 μm, declanșator mecanic și un software îmbunătățit pentru lumină scăzută, care oferă performanță superbă în condiții slabe. Asociați acest lucru cu timpul de zbor de 43 de minute, Mavic 3M poate captura date pe o suprafață de până la 2 kilometri pătrați într-un singur zbor pentru o eficiență îmbunătățită a topografiei

Mavic 3 Multispectral vs Phantom 4 Multispectral: Design

Mavic 3M și Phantom 4 Multispectral sunt diferite în design. Principala diferență este că M3M este pliabil, în timp ce P4M are designul clasic fix Phantom.Acest lucru, împreună cu greutatea mai ușoară a lui Mavic 3, îl face o dronă mai compactă - perfectă pentru transportul într-un rucsac de la o parcelă la alta.

Nu vă înșelați, Phantom 4M nu este un monstru, dar amprenta redusă a lui M3M îi ajută portabilitatea. Ambele drone au sarcini utile fixe, dar Mavic 3M beneficiază de un 5design modular, ceea ce înseamnă că diverse accesorii - Modulul RTK (care vine împreună cu drona) sau un difuzor (achiziționat separat) - pot fi integrate prin portul PSDK al dronei deasupra aeronava. În schimb, modulul RTK al lui P4M este fixat pe dronă.

Modulul RTK ajută la date de poziționare precise în timp real pe imagini, facilitând poziționarea la nivel de centimetru. Controlul zborului, camera și modulul RTK se sincronizează rapid pentru a surprinde cu precizie locația centrului de imagine al fiecărei camere. În special pentru Mavic 3M, modulele RTK permit aeronavei să efectueze topografii aeriene de înaltă precizie fără a utiliza puncte de control la sol.

Ambele drone sunt compatibile cu stația mobilă D-RTK 2, pentru a ajuta la îmbunătățirea preciziei poziționării RTK fără conexiune la internet. Această stație de bază este disponibilă separat.

Mavic 3M și Phantom 4 Multispectral vin cu un senzor de lumină solară, care captează iradierea solară. Acest lucru maximizează acuratețea și coerența colectării datelor în diferite momente ale zilei și are ca rezultat rezultate NDVI mai precise, precum și o acuratețe și consecvență îmbunătățite a datelor obținute în timp.

Mavic 3 Multispectral vs Phantom 4 Multispectral: Performanță de zbor

Ambele drone au câteva caracteristici puternice de performanță de zbor, dar capacitățile îmbunătățite ale lui Mavic 3 Multispectral îi conferă un avantaj.

De exemplu, are o durată de zbor mai lungă, asigurând că sunt colectate mai multe date într-un singur zbor. Este, de asemenea, o dronă mai rapidă și mai agilă, în timp ce operatorii pot beneficia de o distanță de transmisie mai mare datorită compatibilității Mavic 3M cu sistemul de transmisie DJI O3 Enterprise modernizat

Mavic 3M oferă urmarirea terenului, permițând operatorilor să mențină o altitudine uniformă în timp ce zboară o misiune de sondaj pe terenuri diferite. Prin ajustarea ușoară în funcție de teren, asigurați integritatea datelor în timp ce sunt colectate, fără a fi nevoie să luați în considerare diferențele de post-procesare.

Pentru situațiile în care un DSM sau datele de altitudine locale nu pot fi importate înainte de zbor, senzorii de evitare a coliziunilor de la Mavic 3M pot prelua controlul prin detectarea solului de dedesubt și ajustând automat înălțimea zborului în consecință.

Mavic 3M poate efectua cercetari automate pe teren. Imaginile cercetătorilor de teren pot fi încărcate pe platforma DJI SmartFarm (care va fi acceptată în T2 2023) în timp real printr-o rețea 4G.

Poate găsi anomalii, cum ar fi deficient de aperitif, presume buruienilor și adăpostirea culturilor în timp util. De asemenea, poate efectua analize inteligente, cum ar fi identificarea răsadurilor de bumbac și testarea producției de orez, folosind identificarea AI pentru partajarea în timp real a informațiilor despre creșterea culturilor, îndrumarea activităților agronomice și gestionarea ușoară a 70 de hectare de teren agricol de către o singură persoană.

Mavic 3 Multispectral vs Phantom 4 Multispectral: Caracteristici de siguranță

Dronele DJI stabilesc un standard ridicat în ceea ce privește siguranța zborului. Phantom 4 Multispectral are câteva caracteristici de siguranță destul de robuste, dar Mavic 3 Multispectral are o suită de siguranță îmbunătățită pentru a oferi fiabilitate suplimentară în timpul zborurilor.

De exemplu, P4M are un sistem de viziune cu componentele principale situate pe partea din față, din spate și de jos a aeronavei, în timp ce sistemul de detectare în infraroșu constă din două module infraroșu 3D pe ambele părți ale aeronavei. De asemenea, beneficiază de funcționalitatea Return to Home, inclusiv Low Battery RTH și Smart RTH (aeronava se întoarce automat la ultimul punct de acasă înregistrat).

Cu toate acestea, Mavic 3M vine cu funcții de siguranță îmbunătățite, valorificând cele mai noi tehnologii de siguranță și transmisie DJI pentru a reduce riscul de accidente.

Principalul dintre acestea este detectarea obstacolelor și navigația de ultimă generație, alimentate de Sistemul avansat de asistență pentru pilot DJI (APAS 5.0). Datele de la șase senzori de viziune și doi senzori cu unghi larg sunt evaluate în timp real pentru a detecta obstacolele în toate direcțiile și - când utilizați modul Evitare - redirecționați calea de zbor în consecință. APAS 5.0 alimentează, de asemenea, funcția avansată Return To Home a lui Mavic 3M, care vă optimizează traseul de zbor pentru a păstra bateria și pentru a vă aduce aeronava acasă în siguranță și în siguranță la atingerea unui buton.

Mavic 3 Multispectral vs Phantom 4 Multispectral: Telecomandă

Mavic 3M utilizează telecomanda inteligentă DJI RC Pro Enterprise, care vine cu ecran încorporat, în timp ce Phantom 4 Multispectral este controlat prin telecomanda Phantom 4 RTK SDK, care necesită un dispozitiv inteligent separat. Unul dintre marile avantaje ale unui ecran încorporat este că este optimizat pentru a funcționa în condiții luminoase.

Mavic 3M Vs DJI P4M: Software

DJI Mavic 3M și DJI Phantom 4 Multispectral sunt compatibile cu DJI Terra pentru a ajuta la sarcinile de cartografiere agricolă. Platforma permite profesioniștilor din agricultură să coordoneze orice date colectate cu operațiunile de pulverizare și împrăștiere.

SmartFarm vine cu o gamă de caracteristici pentru fluxuri de lucru simplificate, inclusiv planificarea intuitivă a misiunilor, o prezentare completă a flotei, managementul pe teren, evaluarea datelor și colaborarea fără efort între echipe.

DJI Mavic 3M Vs DJI P4M: Rezumat

Fermierii din întreaga lume se bazează deja pe echipamentele DJI pentru a planifica, gestiona sănătatea culturilor și pentru a identifica problemele înainte ca acestea să afecteze rezultatele. Dronele au devenit un instrument necesar și important pentru creșterea eficienței și maximizarea randamentelor.

Și Mavic 3M este un plus binevenit la flota agricolă a DJI, oferind date multispectrale și vizuale îmbunătățite într-o platformă compactă și pliabilă. Bazându-se pe bazele solide puse de Phantom 4 Multispectral, Mavic 3 Multispectral este o dronă modernizată care permite colectarea de date precisă și eficientă pentru profesioniștii din agricultură, managementul terenurilor și monitorizarea mediului

Cristina Ghergheleș
Inginer Agronom

Ești gata să faci o schimbare în fermă?

Pentru achiziții, prestări servicii sau orice altceva, nu uita că suntem disponibili la orice oră!